/

Viessmann podno grijanje IDEALAN PARTNER KONDENZACIJSKOJ TEHNICI VITODENS

Plinski kondenzacijski uređaji Vitodens idealni su za stanove i obiteljske kuće koji primjenjuju ili planiraju ugradnju podnog grijanja. Vitoset sustavi podnog grijanja (sustav s izbočenjima i sustav Tacker) ekonomični su i energetski štedljivi sustavi površinskog grijanja s velikim komforom, sigurnošću funkcioniranja i dugim vijekom trajanja.

 

Što je podno grijanje?

Podna grijanja su niskotemperaturna grijanja. Prema EN 1264-2 temperatura poda u zoni boravka ne smije prekoračiti 29 ºC. Osim toga, podna bi se grijanja trebala po mogućnosti pogoniti s temperaturama polaznog voda ispod 50 ºC jer bi se u protivnom mogle oštetiti podne obloge (npr. pokidao bi se drveni parket). Zbog velikih površina za razmjenu topline podna se grijanja mogu pogoniti i s vrlo niskim temperaturama. Podna se grijanja mogu pogoniti s kotlovima za grijanje s povišenom temperaturom,  kotlovima bez ograničenja temperature povratnog voda i niskotemperatrunim kotlovima, kondenzacijskim kotlovima, toplinskim crpkama itd. Isto tako i kod kotlova bez ograničenja temperature povratnog voda i kod niskotemperaturnih kotlova i kondenzacijskih kotlova podno grijanje mora se priključiti preko mješača.

Plinska kondenzacijska tehnika Vitodens idealan partner  podnom grijanju

Plinski kondenzacijski zidni uređaji Vitodens troše manje energije, budući da koriste dodatno energiju kondenzacije dimnih plinova, a osobito je povoljan efekt kondenzacije kod niskotemperaturnih grijanja tj. podnog grijanja. Rezultat: stupanj iskoristivosti do 109%. Na taj način se smanjuju troškovi grijanja i sudjeluje u očuvanju okoliša. Suvremena tehnika grijanja za kuće s malom potrošnjom energije Vitocal toplinske crpke koriste energiju iz okoliša koja je neograničena i besplatna. Ova tehnika grijanja je najekonomičnija i najčišća od svih ostalih opcija proizvod-nje topline. Toplinske crpke rade s niskim polaznim temperaturama što je osobito povoljno za podno grijanje koje zahtjeva temperature polaznog voda ispod 50°C.

 

Viessmann podno grijanje

Vitoset sustavi podnog grijanja (sustav s izbočenjima i sustav Tacker) ekonomični su i energetski štedljivi sustavi površinskog grijanja s velikim komforom, sigurnošću funkcioniranja i dugim vijekom trajanja. Oni jamče ravnomjerno visoki standard kvalitete pojedinačnih komponenata kao i cjelokupnog sustava, koji odgovara zahtjevima dotičnih normi, i razvijeni su za pogon na gradilištu. Pri odabiru sistemskih komponenata za podno grijanje treba se, osim normi za projektiranje, dimenzioniranje i izvedbu specifičnih za materijale, pridržavati posebice i normi i propisa za zvučnu i toplinsku zaštitu i za podna grijanja (EnEV, DIN 4109, DIN 4108, DIN 18560, DIN 18202, EN 1264, EN 12831 itd.). Odgovarajuće komponente Vitoset sustava s izbočenjima i sustava Tacker precizno su usklađene jedna prema drugoj, pri čemu se brojne komponente mogu primjenjivati kako u sustavu s izbočenjima tako i u sustavu Tacker.

Sistemski elementi Vitoset podnog grijanja, optimalno usklađeni prema odgovarajućem sustavu, omogućuju sigurnu montažu koja štedi vrijeme. Daljnja prednost jest iskoristivost brojnih komponenata u oba sustava. Oba sustava omogućuju egzaktno polaganje grijaćih cijevi prema razmaku pri polaganju izračunatom u projektiranju.

 

PREGLED PREDNOSTI:

  • Za montažu je potreban jedan čovjek
  • Dijagonalna i pravokutno postavljanje
  • Razmaci usklađeni s normama
  • Visoka izdržljivost
  • Efektivna površina polaganja 1,26 m2
  • Sigurno fiksiranje cijevi
Pregledano: 2.658 puta

Komentirajte ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *