/

Viessmann toplinske pumpe-Vitocal 200-S i Vitocal 242-S

Sistemsko rješenje za grijanje, hlađenje, pripremu tople vode i ventilaciju čini učinkovit i kompaktni centralni uređaj Vitocal 200-S i 242-S s uređajem za ventilaciju Vitovent 300-F. Veliki broj varijanti toplinskih učinaka i opremljenosti sistemskih kombinacija uređaja Vitocal 222-S ili  Vitocal 242-S s uređajem za ventilaciju  Vitovent 300-F omogućuje prilagođavanje centralnog uređaja energetskim potrebama građevine i osobito je prikladan za novogradnju.

Zahvaljujući modularnoj izvedbi i visokoj razini predmontiranih komponenti sistem je jednostavno montirati što snižava troškove tijekom montaže.

 

Učinkovita i ekonomična

Split toplinska crpka osobito je učinkovita kod pogona s djelomičnim opterećenjem. Inverterska tehnika egzaktno prilagođava učinke kompresora trenutnim potrebama za toplinom. Na taj način postiže se viši koeficijent učinka COP do 3,79 (kod zraka 2°C, pri vodi 35°C) i visoki godišnji radni broj (JAZ).

 

Vitocal 200-S- povoljna alternativa za novogradnju  i modernizaciju

Bilo da se radi o novogradnji ili modernizaciji, toplinska crpka  Vitocal 200-S u split izvedbi (područje učinaka 4 do 16 kW) prikladna je za obje primjene. Vitocal 200-S je split dizalica topline zrak/voda koja iz vanjskog zraka izuzima toplinu te istu ponovno predaje za grijanje na razini temperature koja se može koristiti za tu svrhu. Pritom se predaje tri do četiri puta više energije nego što se koristi za pogon. Ova se dizalica topline može dobiti kao čisti sustav za grijanje ili s reverzibilnim režimom rada za grijanje i hlađenje.  U kombinaciji sa sustavom ventilacije stambenog prostora moguće je i komforno temperiranje kuće. Dizalica to-pline Vitocal 200-S je posebno prikladna za novogradnju ili u bivalentnim sustavima za modernizaciju objekata. Za postizanje većeg učinka više Vitocala 200-S uređaja može se spojiti u kaskadu. Unutarnja jedinica instalira se na zid i zauzima samo malo mjesta. Vanjska jedinica koja je otporna na atmosferske prilike može se fleksibilno montirati – stajaće na podu, na ravnom krovu ili na zidu. Kod modernizacije postojećih instalacija grijanja toplinska crpka brine o štedljivoj pripremi osnovne topline, s temperaturom polaza grijanja do 60°C. Postojeći uljni ili plinski kotao uključuje se samo u iznimno hladnim zimskim danima za pokrivanje vršnih opterećenja. Kod novogradnje, toplinska crpka Vitocal 200-S može pokriti kompletnu potrebu za toplinom i za pripremu tople vode u kućanstvu. Reverzibilan pogon toplinske crpke omogućuje i hlađenje u vrućim ljetnim danima. Na taj način nova toplinska crpka zrak/voda Vitocal 200-S cijele godine brine o ugodnoj temperaturi vašeg doma. Toplinska crpka dolazi i u još dvije izvedbe s integriranim spremnikom – Vitocal 222-S s integriranim spremnikom tople vode 170 litara i Vitocal 242-S s integriranim spremnikom 220 litara prikladnim za spajanje na solarni sistem.

 

Vitocal 242-S- split dizalica topline sa solarnom funkcijom

Kompaktna split dizalica topline zrak/voda Vitocal 242-S preporučuje se kod novogradnje obiteljskih kuća. Zahvaljujući integriranoj solarnoj funkciji, pitka voda se u sunčane dane može zagrijati pomoću solarnog uređaja. Po izboru, Vitocal 242-S može se koristiti kao čisti sustav za grijanje ili za grijanje i hlađenje. Kompaktna split dizalica topline zrak/voda  Vitocal 242-S preporučuje se kod novogradnje obiteljskih kuca. Unutarnji dio sa svojom širinom od 60 cm savršeno odgovara u kuhinjski raster. Vanjski dio kroz koji prolazi zrak može se montirati kao stajaći ili zidni uređaj.

Učinkovita i kompaktna centrala za grijanje, hlađenje, pripremu tople vode i ventilaciju

Veliki broj inačica učin i opreme za kombinacije sustava Vitocal 242-S s uređajem za ventilaciju stambenog prostora Vitovent 300-F omogućuje prilagodbu centrale kućne tehnike energetskoj potrebi zgrade te je tako posebno prikladna za novogradnju. Visokoučinkovita rekuperacija topline ventilacijskog uređaja Vitovent 300-F nadopunjuje ovu energetski štedljivu tehniku grijanja. Kombinacija sustava ostvaruje rekuperaciju topline do 98 posto. U pasivnoj kuci ova se kombinacija sustava može koristiti i kao grijanje na zrak. Pritom opcionalni hidraulički grijači registar omogućuje zagrijavanje svježeg zraka.

 

PROFITIRAJTE OD OVIH PREDNOSTI  DIZALICE TOPLINE VITOCAL 200-S

  • Pouzdana dizalica topline po povoljnoj cijeni
  • Fleksibilna montaža vanjske jedinice (stajaća, zidna montaža)
  • Reverzibilan rad za grijanje i hlađenje
  • Moguća državna poticajna sredstva (ovisno o mjestu)
  • Optimizirano korištenje struje iz vlastite proizvodnje
  • Razred energetske učinkovitosti: Tip AWB/AWB-AC 201.B04 – B10: A++ /A+ Tip AWB/AWB-AC 201.C10 – C16: A++ /A++
Pregledano: 3.229 puta

Komentirajte ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *