/

Vitosol 100-FM – Thermprotect s Viessmann patentom štiti visokoučinkovite pločaste kolektore

Visokoučinkoviti pločasti kolektor Vitosol 100-FM s aluminijskim okvirom idealni su dodatak svakoj instalaciji grijanja. S površinom apsorbera od 2,3 m² solarni kolektori su prikladni za svaku energetsku potrebu.

Solarni kolektori pokrivaju do 60% godišnje potrebne energije za zagrijavanje pitke tople vode i doprinose podršci grijanja. U spoju s kondenzacijskim kotlom može se zahvaljujući besplatnoj sunčevoj energiji uštedjeti na troškovima grijanja i tople vode.

 

Profitirajte od ovih prednosti:

  • Nema pregrijavanja i nastanka pare kod niske potrošnje energije
  • Povećano solarno prekrivanje za podršku grijanju i zagrijavanje pitke vode
  • Univerzalno prikladni za montažu na kosi i ravni krov
  • Visokoučinkoviti pločasti kolektori s promjenjivim apsorberskim slojem ThermProtect
  • Horizontalna i vertikalna izvedba kolektora dostupna

 

ThermProtect sprječava pregrijavanje

Inteligentni apsorberski premaz štiti kolektore od pregrijavanja. U situacijama kada nema dovoljno potrošnje energije od strane potrošača, temperatura u kolektoru počinje rasti – tehnika ThermProtect za to nudi patentirano rješenje.

Viessmann je patentirao tehniku ThermProtect – kod postizanja određene temperature solarni kolektori se počinju mijenjati. Iznad cca. 75 °C dolazi do promjene kristalne strukture apsorberskog sloja, povisuje se odavanje topline u okolinu i snižava se snaga kolektora što štiti solarne kolektore od pregrijavanja. Na taj način maksimalna temperatura u kolektoru je značajno snižena i nastanak pare u solarnom krugu je spriječen.

Snižavanjem temperature kolektora kristalna struktura se vraća u početni stanje. Više od 95 posto dozračene sunčeve energije se apsorbira i pretvara u toplinu, samo preostalih pet posto se reflektira. Promjena kristalne strukture je neograničeno reverzibilna i funkcija je uvijek dostupna.

 

Trajno zabrtvljeno i dobro izolirano

Aluminijski okvir zakrivljen po obodu i bešavni rub garantiraju trajnu nepropusnost i visoku stabilnost kolektora. Stražnja strana je osigurana od probijanja i otporna na koroziju. Visokoučinkovita toplinska izolacija smanjuje toplinske gubitke osobito u prijelaznim vremenima i zimi.

 

Jednostavna montaža

Kolektor je posebno jednostavan za montažu. Integrirane cijevi polaza i povrata omogućuju sigurnu montažu također i velikih solarnih polja pomoću fleksibilnih valovitih utičnih cijevi od nehrđajućeg čelika. Do dvanaest solarnih kolektora mogu se jednostavno međusobno povezati. Pločasti kolektori su univerzalno primjenjivi za montažu na krov i za slobodnu montažu npr. na ravnim krovovima. Viessmann pričvrsni sistemi su osobito jednostavni za montažu i sastoje se od statički testiranih i antikorozivnih ugradbenih dijelova od aluminija i nehrđajućeg čelika.

Pregledano: 948 puta

Komentirajte ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *