/

Objave iz medija

“Neodržavan bojler star preko 15 godina ima svako treće kućanstvo u Hrvatskoj!!

Prema istraživanju koje je proveo Viessmann Hrvatska na preko 5000 kućanstava u zemlji, problem neodržavanja sustava za grijanje i zastarjele tehnologije poprimio je zabrinjavajuće razmjere.

Plinski uređaji zastarjele tehnologije ne predstavljaju samo sigurnosni rizik za ukućane već i bilježe značajno višu potrošnju plina od uređaja nove generacije.

Održavanje sustava za grijanje nije važno samo zbog garancije na samom uređaju već i značajno smanjuje sigurnosni rizik i rizik od većeg kvara na uređaju zbog curenja plina i ugljičnog monoksida. Uređaji nove generacije troše i do četvrtinu manje plina od zastarjelih uređaja, a njihovim redovitim održavanjem ušteda plina raste i preko 25%.

S obzirom da preko polovice ispitanika bojlere popravlja samo kad se pokvare i skloni su angažirati neovlaštene servise – uređaje nove generacije važno je samo redovito održavati jer su redovitim održavanjem stope kvarova gotovo neznatne. Kod zastarjelih sustava i servisi postaju sve učestaliji, a financijski izdaci neisplativi.

Na što je važno obratiti pažnju pri odabiru bojlera

Odabir sustava za grijanje nije jednostavan. Trošak grijanja predstavlja znatno financijsko opterećenje kućanstva pa je od velike važnosti odabrati odgovarajući sustav za grijanje s obzirom na vrstu objekta u kojem će se koristiti.

Vrlo jednostavan primjer odabira odgovarajućeg sustava za grijanje dostupan je ovdje.

U slučaju odabira bojlera, vrlo je važna njegova dugotrajnost, pouzdanost i učinkovitost. Da bi Vas plinski bojler što dulje kvalitetno grijao vrlo je bitno od čega je napravljen. U radu bojlera u dimnim plinovima nastaje kondenzat iz kojeg bojleri dodatno izvlače toplinu, a za taj proces u obzir dolazi samo izmjenjivač topline od inox čelika. Ako bojler smještate u kupaonicu ili kuhinju od iznimne Vam je važnosti da je bešuman, malih dimenzija i siguran.

Čitajte oznake energetske učinkovitosti. Svaki uređaj spada u određeni energetski razred. Što je viši energetski razred, veće su uštede!

Dodatni provjereni savjeti za značajnije uštede dostupni su ovdje.

Od 26. rujna 2015. na snazi je Uredba Europske unije kojom se posebno regulira sektor grijanja kojim se više na tržište ne smiju uvoziti proizvodi koji imaju oznaku energetske učinkovitosti nižu od B razreda. Uređaji nove generacije koji jedini udovoljavaju novoj regulativi, osiguravaju značajnu uštedu u troškovima grijanja kućanstava.

Više informacija o novoj Uredbi Europske unije možete vidjeti ovdje.

5 jednostavnih razloga zašto odabrati Viessmann Vitodens 100-W

  1. Razvijen i proizveden u Njemačkoj, izuzetno siguran
    2. Kompaktan – najmanji i najtiši zidni uređaj u klasi – Vitodens 100-W s dimovodom dimenzije samo 60/100mm, lagano ga je smjestiti i u male prostore
    3. 10 godišnje jamstvo na inox izmjenjivače topline koji održavaju ovlašteni serviseri – uređaji visoke kvalitete i pouzdanosti
    4. Cjenovno dostupan, s izmjenjivačima topline od inoxa na svim kondenzacijskim uređajima
    5. Razgranata servisna mreža – preko 200 stručnih partner tvrtki u svim dijelovima Hrvatske”

Izvor: http://www.jutarnji.hr/incoming/neodrzavan-bojler-star-preko-15-godina-ima-svako-trece-kucanstvo-u-hrvatskoj/191770/, 30.11.2015.

Pregledano: 63 puta

Komentirajte ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *